Sponsorkliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Afgelopen zaterdag 26 augustus hebben we een optreden gehad bij de Tongerense Calvacade.
Een grote, door tienduizenden bezochte bonte Stoet met Theater en Muziek, in de oudste stad van België.
Het beloofde een hele mooie zonnige dag te worden met tropische temperaturen. Truien, bodywarmers enzovoort hoeven dus niet mee! Wel een pet en zonnebrand en –bril!
We vertrokken rond 13.45 vanaf de Biechten. In Vught en later in Maastricht nog wat muzikanten opgepikt.

In Weert even een korte pauze met deze keer een fris drankje in plaats van de gebruikelijke koffie met koek. Nu waren er heerlijk frisse drankjes met ….. lekkere chips. Geserveerd in een filterzakje (ja, die van de koffie..). Hoe handig is dat! Nog even sanitaire stop en weer door. Onderweg natuurlijk een lekker muziekje en dropjes, spekjes, dropveters, winegums …. mmm.

De temperatuur was inmiddels flink opgelopen. Aangekomen in Tongeren werden we verwelkomd door de organisatie. Op straat bij wat terrasjes muziek gemaakt en natuurlijk wat biertjes genuttigd. Voordat we naar de opstelling van de stoet vertrokken eerst in de grote feestzaal gegeten. Broodjes hesp (=ham voor de Hollanders), salami of kaas en een drankje.
Dan naar de stoet. We keken onze ogen uit. Een heel ‘bont’ gezelschap ging meelopen. Een groep verkleed als oermensen, half gekleed in bontjes en ‘vosjes’. Voor de authentieke uitstraling ook nog eens besmeurd met modder en vuil (zo leek het althans!)
Verzameling tropisch verklede mensen, groep als cupcakes verkleed. Er liep van alles rond.
Twee dames met ‘spannende’ pakjes aan op een soort van motorzadel met stuur op paarden! Groot succes bij de mannen, en niet alleen bij onze mannen! Ton staat zelfs op de foto met een van hen.

De stoet is groot en uitgebreid zoals verwacht! Maar ook veel, heel veel herrie. Er waren gelukkig ook wat minder luidruchtige acts. Wij zaten gunstig, net achter een paar rustigere acts! Een grote groep met gekke fietsen en nog een botsautootje met 2 mannen erin. Zij hadden wel muziek bij hun act. Het was leuk om te zien.
De route was nog behoorlijk lang en na goed 2 uur kwamen we aan bij de feestzaal. Daar ging het feest later vast nog tot in de late uurtjes door!
Wij zijn na een drankje en (voor sommigen) een hamburger weer in de bus gestapt.
Zoals verwacht veilig rond 00.00 weer bij De Biechten terug.

 

Optredens

Geen evenementen