Sponsorkliks

Sponsor TNL door via sponsorkliks uw internet aankopen te doen.

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Ons hart onder de riem voor Oeteldonk

 

 

Die Kwèk van vorig jaar, dat was me een lekker gevûûl! Samen werken aan dat ene nummer en dat vol enthousiasme en plezier brengen op het grote Kwèkpodium. En dan ook nog eens die mooie single opgenomen in de studio van Manus naderhand. Met de roes van dat alles nog in ons hoofd, was al gauw de consensus: dát willen we voor de Kwèk volgend jaar weer!
 
En dus klommen we in onze rôôt-wit-gele pen vol van ideeën om weer een vrolijk, Oeteldonks TNL-nummer op ons muziekpapier te zetten. De eerste ideeën kwamen al vrij snel na carnaval 2020. Maar al vroeg in datzelfde jaar sloeg de sfeer om vanwege de pandemie die ervoor zorgde dat Nederland - inclusief ons Den Bosch - op slot ging. Een tijd waarin iedereen van dichtbij of wat minder dichtbij zag wat het virus met iedereen om ons heen deed. Waardoor het al gauw onzeker werd of er wel een Kwèkfestijn én een Oeteldonk 2021 zou zijn.
 
Het vrolijke, feestelijke idee dat uit die rôôt-wit-gele pen was gekomen, voelde dus helemaal niet meer goed. Want dè gevûûl, dat was even heel ver weg. In de eerste plaats omdat het onzeker was of we mekaar wel allemaal zouden kunnen blijven zien. Maar ook omdat het onzeker was of alle Oeteldonkers, zéker ook de muzikanten van ons TNL, er wel allemaal bij zouden kunnen zijn als er weer dit jaar nog een carnaval zou komen.
 
Maar juist ook in die tijd van afstand, is het de muziek die ons verbindt. Is het de muziek die de boodschap van Oeteldonk meer dan ooit kan overbrengen. Naar elke huiskamer, naar elke Oeteldonker. Want zijn we niet samen, dan nog denken we aan Oeteldonk. En dankzij de muziek Oeteldonk ook aan ons. Met ‘Denk Aan Mij’ wilden we een liedje schrijven waardoor elke ‘Oeteldonker’ erbij was, fysiek aanwezig of niet. Want Oeteldonk zit in het hart van iedere Oeteldonker.
 
Die gedachte hebben we met 'Denk Aan Mij’ op papier proberen te zetten. En met dat gevûûl in ons hoofd én hart, hebben we - elk voor onze voordeur - het lied gebracht in een enthousiaste clip. Voorzien van het nummer dat, wederom, met veel plezier is opgenomen bij Manus en met dank aan arrangeur Bryan voor ons precies dat juiste gevoel weergeeft.
 
Dat het uiteindelijk ook op het album ‘Carnaval in Oeteldonk - Deel 36’ (Spotify: https://open.spotify.com/album/0GuoNDF4cjkj4iSGBeEf0h?si=dllrm3MtSMa60ARrmF6IrA&nd=1) staat is een mooie manier om onze boodschap als TNL te laten horen: ‘Wij denken aan jou Oeteldonk, denk aan ons!'
 
Dit jaar was er geen groots 11-11, geen Kwèkfestijn en ook geen carnaval in Oeteldonk zoals wij dat kennen. Maar dat gevûûl, de meziek, die blijft leven! Met dit lied denken wij aan jou Oeteldonk, want ginne afstand die krijgt ons klein!
 
- Simone, Daan en Koen
 
P.s. Ook dank aan onze muzikanten Bryan, Marc en Niels die dit samen met ons mogelijk hebben gemaakt!

 

 

 

 

Optredens

Geen evenementen